Hulp voor jou
Sommige kinderen of jongeren zijn snel bang, zomaar boos of ineens heel erg verdrietig. Het kan ook zijn dat je iets naars hebt meegemaakt waardoor je even vast komt te zitten. Vaak lukt het om hier zelf wat aan te doen en vind je weer je weg, maar soms gaat het niet vanzelf over. Misschien zorgen jouw problemen er wel voor dat je gewone dingen niet meer kan doen of dat je niet meer handig kan reageren op anderen. Dan kan ik je misschien helpen.
Bijvoorbeeld als je last hebt van:
Ik bied kortdurende behandelingen voor:
Kinderen tot 8 jaar
Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar
Ouders
Behandeling
We gaan in een behandeling eerst samen uitzoeken wat er aan de hand is en waarom je vastloopt. Daarna maak ik met jou een plan en help je in een korte periode om jouw doelen te bereiken tot je weer zelf verder kan. Natuurlijk gaan we er over praten maar ik weet dat het vooral helpt als we ook dingen gaan uitproberen en veranderen. Dat is best hard werken en vraagt ook veel inzet van jou. Ik vind het heel belangrijk om zoveel mogelijk te werken met behandelvormen die bewezen effectief zijn. Daarom maak ik gebruik van wetenschappelijk goed onderbouwde behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie CGT en EMDR.
Ook kijk ik samen met jou goed naar de effectiviteit van de behandeling door bijvoorbeeld vragenlijsten af te nemen. De behandeling is meestal wekelijks op een vast tijdstip in mijn praktijk en duurt 45 minuten. Online-behandeling is ook mogelijk, ik maak dan gebruik van een veilig beeldbel programma van Therapieland. Daarnaast maak ik vaak gebruik van e-health programma’s via Therapieland met opdrachten die je kan doen wanneer het jou uitkomt.
Kwaliteit
Kwaliteit staat voor mij boven aan, daarom sta ik geregistreerd bij belangrijke beroepsverenigingen en belangenverenigingen zoals bij het BIG, het NIP en de VEN. Ook beschik ik over een kwaliteitsstatuut.

Elke 5 jaar laat ik mij visiteren door de LVVP of het NIP om te laten zien dat mijn praktijkvoering op orde is en dat ik voldoe aan de standaarden voor kwaliteit die in de ggz zijn afgesproken. Het gaat dan onder andere om wet- en regelgeving, kwaliteitsstatuut, beroepscodes, zorgstandaarden en bekostiging.
Wat je mij vertelt is vertrouwelijk, dus ga ik met de grootste zorg om met alles wat je mij vertelt en met jouw gegevens. Ik bewaar alles in een beveiligd dossier (het elektronisch patiëntendossier, EPD) tot 20 jaar nadat we hebben afgesloten. Jij hebt recht op inzage in je dossier, dat kan je gewoon aan mij vragen. Als je ouders jouw dossier in willen zien dan mag dat ook, maar dan moeten ze dat wel aan je vragen als je tussen 12-16 jaar oud bent. We gaan dan kijken welke informatie ze uit het dossier mogen zien. Boven de 16 jaar mag je zelf beslissen.
Heb je vragen over privacy? Check dan de Privacy-app Jeugd via deze link.
Klachten
Ben je ontevreden over de behandeling of heb je vragen? Ik ga graag met je in gesprek. Als we er samen niet uit komen kan je terecht bij Klachtenportaal | Zorg.
Als GZ-psycholoog val ik ook onder het tuchtrecht, dit is geregeld in de Wet BIG. Meer informatie vind je op de website van het tuchtcollege.